01 aprilie 1974 - Prin HCM nr. 356 se înfiinţează CENTRUL DE ÎNCERCĂRI ÎN ZBOR în scopul testării la sol şi în zbor a produselor industriei aeronautice româneşti militare şi civile.

22 martie 1991 - CENTRUL DE ÎNCERCĂRI ÎN ZBOR – CRAIOVA devine Societate Comercială "CIZ S.A." menţinându-şi domeniul de activitate.

18 mai 1994 - se înfiinţează "CENTRUL DE CERCETĂRI ŞI ÎNCERCĂRI ÎN ZBOR", prin reorganizarea CÎZ-SA, ca unitate militară de cercetare ştiinţifică şi testare-evaluare în domeniul aeronautic, integrată în structura Departamentului Înzestrării Armatei. Unitatea se modernizează iar domeniul de activitate se extinde şi asupra testării tehnicii militare importate.

Prin Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M1/1998, centrul a fost integrat în structura Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

   

Posturi vacante  

   

Noutăţi  

I

RSS - Ştiri şi informaţii

 • Ediţia 2017 a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, la final

  În prezența secretarului de stat Mircea Dușa, la sediul Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" din Târgu Mureș s-a desfășurat ceremonia de închidere a celei de a 14-a ediții a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict.

 • Evenimente media asociate Saber Guardian 2017

  Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

 • 26 iunie - Ziua Drapelului Naţional

  Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului București, organizează luni, 26 iunie, începând cu ora 9.30, în Piața Tricolorului (situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional), o ceremonie publică de înălțare a Drapelului Național al României.

 • Exercițiul româno-american Dacian Eagle 2017

  Exerciţiul româno-american Dacian Eagle 2017 a început astăzi, 19 iunie, la Câmpia Turzii în Baza 71 Aeriană.

 • Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2017

  Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2017, se desfăşoară în perioada 19-24 iunie, în garnizoana Tîrgu-Mureş, şi este organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Aeriene, Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” și al Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul".

   
© 2001-2017 ACTTM - Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare. Toate drepturile rezervate.