Infrastructură şi servicii  

   

Recomandări  

BSDA 2016

CertMil

   

Expoziţia Permanentă de Tehnică Militară


Expoziţia Permanentă de Tehnică Militară este structura din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care deţine colecţii valoroase şi diversificate de tehnică şi produse militare,  realizate de industria de apărare din ţara noastră şi de diverşi agenţi economici.

plane prototype

Scopul acestei expoziţii este prezentarea tehnicii şi a materialelor militare de producţie românească specialiştilor militari sau civili care se pregătesc în domeniul apărării naţionale, precum şi diferitelor delegaţii străine militare, în vederea cunoaşterii şi promovării realizărilor noastre de tehnică militară la export.

De-a lungul timpului, această expoziţie a fost şi este vizitată în continuare de numeroase delegaţii străine care au dat o înaltă apreciere exponatelor şi colecţiilor de produse militare româneşti, structurate pe principalele domenii specifice celor trei categorii de forţe: terestre, navale şi aeriene; multe dintre aceste produse prezentate aici au fost promovate la export şi au fost bine apreciate de utilizatori.

De asemenea, în cadrul campaniei de promovare a profesiei militare, s-a organizat „ Ziua porţilor deschise” şi au fost invitaţi elevi şi profesori de la licee şi diferite şcoli generale care au fost foarte interesaţi de programele de pregătire pentru profesia militară. S-au organizat deseori vizite în cadrul planurilor privind activităţile de învăţământ în teren, la care au participat studenţi din instituţii militare, din academii ale categoriilor de forţe armate şi de la Colegiul Naţional de Apărare. 

În cadrul acestei structuri, se observă preocuparea permanentă pentru modernizarea bazei tehnico-materiale cu mobilier, aparatură electronică şi electrică necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţilor specifice expoziţiei, precum şi cu înnoirea permanentă a exponatelor.

   

Posturi vacante  

   

Noutăţi  

I

RSS - Ştiri şi informaţii

 • Ediţia 2017 a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, la final

  În prezența secretarului de stat Mircea Dușa, la sediul Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" din Târgu Mureș s-a desfășurat ceremonia de închidere a celei de a 14-a ediții a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict.

 • Evenimente media asociate Saber Guardian 2017

  Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

 • 26 iunie - Ziua Drapelului Naţional

  Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului București, organizează luni, 26 iunie, începând cu ora 9.30, în Piața Tricolorului (situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional), o ceremonie publică de înălțare a Drapelului Național al României.

 • Exercițiul româno-american Dacian Eagle 2017

  Exerciţiul româno-american Dacian Eagle 2017 a început astăzi, 19 iunie, la Câmpia Turzii în Baza 71 Aeriană.

 • Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2017

  Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2017, se desfăşoară în perioada 19-24 iunie, în garnizoana Tîrgu-Mureş, şi este organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Aeriene, Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” și al Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul".

   
© 2001-2017 ACTTM - Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare. Toate drepturile rezervate.