Denumire proiect: SISTEM DE PROTECŢIE A VEHICULELOR LA ACŢIUNEA LOVITURII CU GRENADĂ ANTITANC TIP PG-7

Proiectul a avut ca scop realizarea unui sistem pasiv de protecţie la acţiunea loviturii cu grenadă antitanc tip PG-7, care să echipeze vehiculele care execută misiuni în teatrele de operaţii.

Au fost realizate 2 tipuri de sisteme de protecţie a vehiculelor la acţiunea loviturii cu grenadă antitanc tip PG-7 –  model experimental, în 6 variante, asupra cărora au fost efectuate trageri reale în poligon.

Conform verificărilor prin trageri reale efectuate, în cazul sistemului de protecţie tip grilaj, eficacitatea acestuia este de ≈25% iar în cazul sistemului de protecţie tip plasă este mai mare de 50%.

Denumire proiect: LUNETĂ DE OCHIRE PE BAZĂ DE TERMOVIZIUNE – ODIN 100 PROTOTIP OMOLOGAT

Proiectul a avut ca scop realizarea unei lunete de ochire pe bază de termoviziune-ODIN 100. Luneta reprezintă un sistem optoelectronic capabil să asigure angajarea țintelor în condiții dificile și pe timp de zi și de noapte până la distanța de 1000m.

Luneta este destinată echipării armamentului de tip ușor prin intermediul sistemelor de șine conform STANAG 4694:

Denumire proiect: LUNETĂ DE OCHIRE PE BAZĂ DE TERMOVIZIUNE – ODIN.50

PROTOTIP OMOLOGAT

Proiectul a avut ca scop realizarea unei lunete de ochire pe bază de termoviziune-ODIN.50. Luneta reprezintă un sistem optoelectronic capabil să asigure angajarea țintelor în condiții dificile și pe timp de zi și de noapte până la distanța de 500m.

Denumire proiect: PISTOL MITRALIERĂ CAL. 7,62 MM MD. 1963 MODERNIZAT.

Proiectul a avut ca scop modernizarea pistolului mitralieră cal. 7,62 mm model 1963 (PM cal. 7,62 mm) privind creşterea performanţelor de utilizare prin montarea unei pârghii de siguranţă ambidextră şi de şine conform STANAG 4694 Ed. 1 – „NATO Accessory Rail”, pentru montarea aparaturii optice şi optoelectronice de ochire. Produsul a fost omologat în anul 2020.

Denumire proiect: „SISTEM ŢINTĂ PENTRU TRAGERI SOL-AER, AER-AER ŞI NAVĂ-AER ÎN POLIGONUL CAPU MIDIA – ULTRA – 20 V1”

Proiectul a avut ca scop conceperea, proiectarea şi realizarea în cadrul CCISA a unui sistem ţintă pentru trageri sol-aer, aer-aer şi navă-aer pentru poligonul Capu Midia, destinat diversificării posibilităţilor de antrenament ale categoriilor de forţe în cadrul exerciţiilor de trageri reale sau simulate, în condiţiile unei protecţii sporite ale operatorilor umani.

Începând cu anul 2016 au fost executate şi testate prin trageri reale în poligonul Capu Midia mai multe loturi de ţinte aeriene ATM -1BB/N şi ULTRA-20 V2. În urma testărilor, produsele ATM-1BB/N şi ULTRA-20 V2 au fost omologate şi introduse în înzestrarea SMFA.

În cadrul proiectului a fost dezvoltată o aplicaţie software de comandă-control pentru UAV-uri.

Proiectul continuă cu proiectarea şi realizarea unei ţinte aeriene cu motor cu jet pentru atingerea unor viteze de peste 400Km/h.

Denumire proiect: UAS TACTIC CLASA I

Proiectul a avut ca scop conceperea, proiectarea şi realizarea în cadrul CCISA a unui UAS tactic clasa I pentru executarea de misiuni ISR (Intelligence Surveillance Reconnaissance). Sistemul permite planificarea, culegerea, procesarea și valorificarea datelor și informațiilor culese de la senzorii ambarcați pe platforma aeriana.

În anul 2022 s-a executat testarea sistemului, obţinând următoarele performanţe:

    • transmiterea în timp real a imaginilor video criptate de la o distanţă de peste 100Km faţă de punctul de comandă – control;
    • altitudinea maximă atinsă în teste: 5.000m;
    • autonomie: peste 4 ore;

În ianuarie 2023 UAS tactic clasa I, ULTRA-20 ISR a fost omologat.

Proiectul continuă cu realizarea platformei aeriene ULTRA-60 ISR ce va permite o autonomie de peste 10 ore şi integrarea mai multor senzori.

Denumire proiect: SISTEMUL AERIAN ULTRA-20 VTOL ISR/AFG

Proiectul a avut ca scop conceperea, proiectarea şi realizarea în cadrul CCISA a unui sistem aerian fără pilot uman la bord pentru misiuni AFG (Aero-Foto-Grammetry). Platforma aeriană este cu decolare şi aterizare pe verticală putând fi utilizată în orice condiţii de teren.

ULTRA-20 VTOL AFG este utilizat atât pentru achiziţia, procesarea şi stocarea datelor în timpul zborului, cât şi pentru transmiterea în timp real a imaginilor video către punctul de comandă.

Proiectul este în derulare, urmând să se finalizeze ultimele teste privind software-ul ce controlează tranziţia de la zborul pe verticală la zborul pe orizontală şi invers.