Un nou succes al Agenție de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare la nivel european

În data de 22 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat rezultatele competiţiei de proiecte deschisă în anul 2021 în cadrul Fondului European de Apărare (EDF – European Defence Fund).

Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare face parte din consorțiul declarat câștigător în cadrul apelului Development of a digital system for the secure and quick exchange of information related to military mobility. Prin proiectul „Secure Digital Military Mobility System” (SDMMS) se va dezvolta un sistem IT&C care va facilita schimbul direct și sigur de informații militare între națiuni.

Finanțarea este de 10,8 milioane de euro și consorțiul este format din Cybernetica AS (Estonia), Baltijos pažangių technologijų institutas (Lituania), Industrieanlagen Betriebsgesellschaft mbH (Gemania), ️Institut Po Otbrana (Bulgaria), Instytut Technik Telekomunikacyjnych i Informatycznych (Polonia), InterConsult Bulgaria OOD (Bulgaria), INTRASOFT International SA (Luxemburg), Jotne Epm Technology AS (Norvegia), Ministerul Apărării Naționale prin Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (România), OLTIS Group AS (Republica Cehă), SIA ”Cyber Circle” (Letonia).

Acest succes se înscrie în efortul continuu al Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare de participare la proiecte la nivel european, în domeniul apărării.